هي وصفة مشهورة جدا في مصر خاصة في الصعيد يمكن بعض المناطق لايفضلون سلق المكرونة
هذة الوجبة اهداء لكل عروسة او زوجة جديدة في المطبخ وانتظروا باقي الوصفات بالشرح والخطوات المصورة ولو انتي مش فاضية وتعبانة وعيزة تعملي اكل بسرعة لابنك او ابنتك فهي وجبة مثالية واسال مجرب
المقادير 2
كوب ونصف من مكرونة اي نوع حسب الرغبة
شوربة او ماء انا بعملها بالماء
كوب من طماطم ونصف
يمكن استخدام معجون طماطم
لكن الطازجة افضل بكتير
ملح وفلفل اسود
5م ك زيت او سمك حسب الرغبة او الاثنين معا
طريقة التحضير
1- يسخن الزيت و السمن في حلة نضيف المكرونة ونقلب ذي طريقة اللسان عصفور لحد ما تصبح ذهبية اللون
2- نضيف الطماطم ونقلب ونضيف الفلفل الاسود وبعدين نضيف الماء حتي تغطي المكرونة وكلما زادت الشوربة بتبقي احلي نضيف الملح
نتركها لغاية ما تتشرب وبعدين نهدي النار 10الي15دقيقة وتبقي جاهزة